OVER ONS

Het verhaal achter ons initiatief!

ONS DOEL:

Jou als woningkoper een handje helpen, zodat jij goed geïnformeerd een beslissing kan nemen. 

Wie is Dwelling-ID?

Dwelling-ID is een in PropTech georiënteerde start-up die opgericht is door een aantal TU-Delft alumni. Met kennis en ervaring binnen architectuur, bouwtechniek, vastgoedmanagement en vastgoeddata maakt Dwelling-ID de woningmarkt helder en transparant voor woningkopers.

 

Waarom Dwelling-ID?

Het antwoord is heel simpel!

Het kopen van een huis behoort tot een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Hoewel het vinden van je ideale droomhuis al lastig genoeg is, word je als consument ook nog eens geconfronteerd met slechte communicatie, versnippering van informatie, onduidelijke waarderingen en verborgen agenda’s. Kortom jij als woningkoper wordt overgelaten aan je eigen lot. Wij vinden dat dit anders moet en geloven dat dit anders kan. Wij zijn dan ook begonnen met het nemen van de eerste stappen richting het grote einddoel, namelijk: Het creëren van een heldere en transparante woningmarkt!

 

De eerste stap in dit uitdagend proces is om jou als woningkoper te voorzien van alle relevante informatie over het huis waar je interesse naar uit gaat. Zo kan jij als koper goed geïnformeerd een beslissing nemen. Dit doen wij door het uitgeven van een woningpaspoort voor de betreffende woning. Een woningpaspoort geeft jou als koper inzicht in: de woningkenmerken (gebruiksoppervlakte, bouwjaar, monumentale status, energielabel), de bouwkundige aandachtspunten, de lokale huizenprijzen, de actuele woningwaarde, de aankoopkosten en de woonlasten. Dit allemaal in één digitaal woningpaspoort!

Werkwijze van Dwelling-ID

Dwelling-ID wil zo makkelijk, duidelijk en helder mogelijk zijn, maar we kunnen het ons voorstellen dat je benieuwd bent naar onze werkwijze. Daarom geven we je hieronder een korte toelichting over onze werkwijze. 

 

Als een techbedrijf houdt ons team van snuffelaars (data analisten) zich dagelijks bezig met het verzamelen van informatie over woningen middels openbare databronnen en waar nodig ook via externe partijen. Dit allemaal met als doel om jouw als woningkoper een handje te helpen, zodat jij goed geïnformeerd een beslissing kan nemen. 

Een overzicht van onze bronnen:

  • Het Kadaster

  • Gemeentelijke websites

  • Rijksoverheid (RVO)

  • Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF)

  • Milieu Centraal

  • CBS

Bedrijf

Vacatures

Contact

Dwelling-ID is een initiatief van Forward Real Estate B.V.

Volg ons

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle