VEELGESTELDE VRAGEN

Relevante vragen & antwoorden over onze diensten

Woningpaspoort

Voor welke regio's kun je een woningpaspoort aanvragen?


Een woningpaspoort kan worden aangevraagd voor alle woningen in Nederland.
Wat is het verschil tussen het woningpaspoort van Dwelling-ID en woningrapporten die verschillende marktpartijen aanbieden?


Het antwoord is heel simpel!

Alle rapporten geven informatie over de woning waar je interesse naar uit gaat. Alleen bij Dwelling-ID gaan wij nog een stapje verder door alle relevante informatie begrijpbaar en visueel te presenteren in een compact paspoort.

Naast de waarde bepaling en technische gegevens over een woning, geven wij ook een checklist met bouwkundige aandachtspunten en brengen wij de aankoopkosten en woonlasten voor de betreffende woning in kaart. Dat weet je liever voordat je het huis koopt, dan er na toch?!

Tenslotte betaal je bij de meeste marktpartijen een gemiddelde prijs van ca. €30,- voor een woningrapport, waar niet alles instaat wat jij als koper wilt weten. Bij Dwelling-ID geloven wij dat dit veel goedkoper kan. Vandaar dat je bij ons al een compleet woningpaspoort kan ontvangen voor €20. Met een woningpaspoort van €20 euro heb je onder andere inzicht in:

 • Woning kenmerken

 • Bouwkundige aandachtspunten

 • Lokale huizenprijzen

 • Actuele woningwaarde

 • Aankoopkosten

 • Woonlasten

Bekijk hier het voorbeeld.
Hoe nauwkeurig is de waarde schatting die wordt weergegeven in het paspoort?


Voor het afgeven van een actuele waarde schatting van een woning maken wij gebruik van een geautomatiseerd waarderingsmodel, welk rekent met actuele koopsommen uit het officiële Kadaster.

De waarde van een huis is afhankelijk van verschillende factoren. Voor het bepalen van de waarde van een huis worden de referentiepanden geanalyseerd op onder andere: bouwjaar, energielabel, staat van onderhoud, prijs per vierkante meter en omgevingsfactoren.

Bovendien vinden de berekeningen plaats op basis van de verkoopprijs en niet de vraagprijs. Daardoor komen woningwaardebepalingen van ons veel dichter in de buurt van de echte waarde.
Wat staat er in een woningpaspoort van Dwelling-ID?


In een woningpaspoort van Dwelling-ID staat alle relevante informatie over een woning, waaronder:

 • Basis woningkenmerken: type woning, woonoppervlakte, WOZ-Waarde, de nabijheid van voorzieningen en energielabel.
 • Checklist met bouwkundige aadachtspunten: fundering, constructie, asbest, vocht, riolering, elektra, verwarming & energielabel.
 • De lokale huizenprijzen: gemiddelde koopsom, gemiddelde m2 verkoopprijzen, prijsontwikkeling van de woningen in de buurt.
 • Actuele woningwaarde: woningwaarde schatting en een overzicht van recent verkochte woningen.
 • Aankoopkosten: een uiteenzetting van additionele kosten, waar jij als koper rekening mee moet houden (Kosten Koper, Makelaarskosten, Advies- en bemiddelingskosten, Taxatie, bankgarantie, NHG, Bouwtechnische keuring)
 • Woonlasten: een uiteenzetting van periodieke lasten (Hypotheek, OZB-belasting, Rioolheffing, Afvalheffing, Parkeervergunning, GWL, Verzekeringen, Televisie & Internet, Jaarlijks Onderhoud)
Indicatie van de aankoopkosten?


Bij het kopen van een woning komen meer kosten bij kijken dan alleen de koopsom. Je krijgt te maken met additionele kosten die niet over het hoofd mag worden gezien. Daarom geeft Dwelling-ID een indicatie van de aankoopkosten voor ieder adres. Zo weet jij waar je aan toe bent met een koopwoning.
Indicatie woonlasten?


Na de aankoop van een woning heb je naast de maandelijkse hypotheeklasten ook te maken met andere periodieke woonlasten voor jouw koopwoning. Dwelling-ID geeft een indicatie van de woonlasten voor ieder adres. Hiermee krijg jij vooraf een overzicht en inzicht in je geldzaken, maar ook hoeveel je over hebt voor onverwachte uitgaven. Onze indicatie van woonlasten beslaat de volgende aspecten:

 1. Hypotheeklasten*
 2. Belastingen: OZB, Rioolheffing & Afvalheffing
 3. Parkeervergunning
 4. Gas, water en licht
 5. Verzekeringen
 6. Internet & TV
 7. Jaarlijks onderhoud

Voor het berekenen van de hypotheeklasten, nemen wij de gemiddelde marktwaarde van jouw koopwoning als hypotheeksom. Dus houd er rekening mee dat de werkelijke hypotheeklasten kunnen afwijken van de afgegeven schatting.

Algemeen

Wat is de levertermijn van een woningpaspoort?


Voor nu hanteren we een levertermijn van max. 3 werkdagen. Maar op de achtergrond is ons team van technische experts bezig met het bouwen van een real-time platform, waardoor je straks real-time (in fractie van een seconde) kan beschikken over een woningpaspoort.
Hoe zit het met mijn privacy?


Het beschermen van jouw gegevens is erg belangrijk voor ons. Wanneer je onze diensten gebruikt, vertrouw je ons waardevolle informatie toe. Het is onze prioriteit om die gegevens te beschermen en keuzes te bieden over het beheer ervan. Om meer duidelijkheid te geven over hoe we de privacy waarborgen bij Dwelling-ID, Hebben we een Privacy-Policy opgesteld. Bekijk hier de Privacy-Policy van Dwelling-ID.
Wat is Dwelling-ID?


Met Dwelling-ID willen wij richting een helder en transparant woningmarkt!

We zijn ons ervan bewust dat dit een grote uitdaging vormt. Maar dat maakt het initiatief juist zo leuk!

De eerste stap in dit uitdagend proces is om jou als woningkoper te voorzien van alle relevante informatie over een huis waar je interesse naar uit gaat. Zodat jij als koper goed geïnformeerd een beslissing kan nemen. Dit doen wij door het uitgeven van een woningpaspoort voor de betreffende woning. Een woningpaspoort geeft jou als koper inzicht in: de woningkenmerken (gebruiksoppervlakte, bouwjaar, monumentale status, energielabel), de bouwkundige aandachtspunten, de lokale huizenprijzen, de actuele woningwaarde, de aankoopkosten en de woonlasten. Dit allemaal in één digitaal paspoort!
Hoe kan ik feedback of suggesties achterlaten?


Dwelling-ID is altijd benieuwd naar de feedback van haar klanten. Dat maakt het initiatief alleen maar beter. Heb jij een te gek idee? Of heb jij suggesties om het product verder te verbeteren? Laat het ons dan weten via het feedbackformulier.

Bedrijf

Vacatures

Contact

Dwelling-ID is een initiatief van Forward Real Estate B.V.

Volg ons

 • Instagram - White Circle
 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle